Boos het moraal op kantoor

Boost het moraal op kantoor!

| | Gelukkige medewerkers

Wist je dat er een rechtstreeks verband is tussen de tevredenheid van jouw werknemers en je bedrijfsresultaten? Als zaakvoerder ben je vaak zo druk bezig met de resultaten van je bedrijf, dat je de drijvende kracht achter het succes soms durft te vergeten.

Tevreden werknemers zijn creatiever, gemotiveerder en sneller geneigd om ‘the extra mile’ te gaan voor hun werkgever. Een studie toonde zelfs aan dat de productiviteit van tevreden werknemers gemiddeld 12% (met uitschieters tot 20%) hoger ligt dan bij hun minder tevreden collega’s.

Ontdek hier 5 concrete tips over hoe je de tevredenheid van jouw werknemers kunt ‘boosten’:

1. Zorg voor een comfortabele werkplek

Werknemers spenderen gemiddeld zo’n 38 à 40 uur op de werkvloer. Het is dus belangrijk om hun werkplek zo aangenaam mogelijk te maken. Dit begint in de eerste plaats door voldoende focus te geven aan ergonomie. Zorg voor een verstelbare bureau(stoel) en voorzie de nodige informatie rond het correct afstellen van kantoormateriaal, zoals computerscherm, bureaustoel, e.a. of denk eens ‘outside the box’ en ga voor een zitbal in plaats van de traditionele bureaustoel of promoot rechtstaand werken.


Zorg er ook voor dat de algemene werkomgeving zo optimaal mogelijk is. Om een hele dag productief te blijven, heeft ons lichaam voldoende zuurstof en (natuurlijk) daglicht nodig. Planten zuiveren de lucht, zijn budgetvriendelijk en zorgen voor wat extra leven op kantoor. Merk je dat er onvoldoende natuurlijk daglicht binnenkomt? Bekijk dan eens de mogelijkheden rond kunstlichtoplossingen die individueel afgestemd kunnen worden. Een goed verlicht kantoor zorgt namelijk voor meer energie!

2. Voorzie een polyvalente ruimte waar werknemers kunnen ontspannen en ideeën kunnen uitwisselen

Zorg voor een afgescheiden ruimte waar werknemers naartoe kunnen gaan als ze even willen ontspannen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat ze hier het gros van hun tijd doorbrengen, maar een kwartiertje pingpongen kan wonderen doen voor het concentratievermogen én is veel gezonder dan de typische rookpauze.

Voorzie hier eventueel ook een whiteboard. Op die manier kunnen werknemers rustig brainstormen zonder hun collega’s te storen en kan je de kamer meteen ook opfleuren met motiverende spreuken, foto’s van het laatste personeelsfeest of postkaarten van tevreden klanten.


3. Moedig een gezonde levensstijl aan

Onder het motto “Healthy body, healthy mind” is het verstandig om een gezonde levensstijl te promoten bij je medewerkers. Gezonde werknemers zijn namelijk gelukkiger én hebben een lager ziekteverzuimpercentage. Er zijn verschillende budgetvriendelijke manieren om een gezonde levensstijl te promoten:
  • Zorg voor een overzicht van verschillende lunchgelegenheden in de buurt waar je werknemers terecht kunnen voor een gezonde hap.
  • Promoot de 7km-club! Deze club moedigt mensen aan om met de fiets naar hun werk te gaan wanneer ze binnen een straal van 7 km wonen.
  • Voorzie een fietsenstalling of een eventuele fietsvergoeding.
  • Onderhandel kortingen bij een fitness in de buurt.
  • Organiseer wekelijks of maandelijks een stressverlagende activiteit zoals yoga, mindfulness of een korte, verkwikkende stoelmassage.
  • Biedt je werknemers gratis fruit aan op het werk.
  • Moedig de mensen aan om rechtstaand te vergaderen of hun project te bespreken terwijl ze een blokje rond wandelen.

4. Wees flexibel en vermijd een micromanagement

Geef mensen de kans om – net zoals jij – hun dagen in te plannen op een manier die voor hen het beste uitkomt. Staan sommige werknemers dagelijks uren in de file? Dan is het wellicht interessant om hun starturen te herzien. Komt de loodgieter langs of moet één van de kinderen naar de dokter? Laat hen dit dan tijdens de kantooruren doen, waarbij ze de verloren tijd op een ander moment compenseren. Een gemotiveerde, hardwerkende werknemer zal hier namelijk geen misbruik van maken.

Werknemers die het gevoel krijgen dat het management hen vertrouwt zijn statistisch gezien meer relaxt en zelfverzekerd in hun job dan werknemers waarbij de leidinggevende hen constant in de gaten houdt. Probeer daarom een ‘cc-cultuur’ te vermijden en geef je werknemers de kans om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Op die manier zorg je ervoor dat de mensen zelf ownership nemen voor hun werk, wat onbewust een hogere prestatiedrang creëert. Onthoud ook dat je deze mensen hebt aangenomen omdat je in hun expertise geloofde. Vertrouw er dan ook op dat ze de juiste beslissingen zullen nemen.


5. Een complimentje doet wonderen

Ben je tevreden over een werknemer? Laat het hem/haar dan weten. Zaakvoerders denken te vaak dat hier automatisch een loonsopslag aan gekoppeld moet worden. Hoewel een goede werknemer van tijd tot tijd zeker een financiële beloning verdient, kom je met een complimentje ook al erg ver!

Je kunt je appreciatie ook op andere manieren tonen… Een goede band tussen de werknemers onderling is erg belangrijk! Waarom sla je geen twee vliegen in één klap en bedank je hen met een wekelijkse drink op vrijdagnamiddag? Tijdens deze borrel krijg je de kans om je werknemers op een andere manier te leren kennen én creëer je een amicale omgeving die een boost geeft aan de algemene werksfeer. Je werknemers zullen je er ongetwijfeld dankbaar voor zijn!